isolatie hoes

Isolatiematrassen

Isolatiematrassen zijn ideaal voor het behouden van warmte in leidingen, kleppen en andere toepassingen waar warmte behouden moet worden. Ook kan het matras dienen ter bescherming tegen warmte. Door gebruik te maken van isolatiematrassen kunnen brandwonden voorkomen worden. Onze isolatiematrassen zijn makkelijk aan te brengen en kunnen dus ook makkelijk weer worden verwijderd.

Aangezien de isolatiematrassen op maat gemaakt worden, zal deze altijd om de toepassing passen. De matrassen zijn voorzien van steenwol of glaswol en worden gemaakt met bevestigingshaken. De noppen zorgen ervoor dat het isolatiemateriaal niet gaat verschuiven.

Behalve het isoleren van leidingen en andere toepassingen wordt het geluid ook gedempt. De hoezen die gebruikt worden zijn eenvoudig te reinigen.

Het besparen van energie wordt steeds belangrijker. Door gebruik te maken van onze toepassing kan dit op jaarbasis soms wel honderden tot duizenden euro's schelen. Vaak is het eenvoudig om een berekening te maken van de benodigde hoeveelheid isolatiemateriaal. Des te dikker het matras is, des te meer warmte het kan vasthouden. Warmte blijft vaak een groot probleem bij schepen, leidingen en grote machines. Door de warmte te behouden kan er veel energie bespaard worden.

Onderdelen die in contact staan met de lucht in de omgeving verliezen vaak veel warmte. Isolatiematrassen houden veel van deze warmte in de leiding of machine.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over isolatiematrassen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.